Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ – Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 2016

  • Δικαιούχοι – Σκοπός: Στόχος του καθεστώτος είναι η παροχή ενός πλήρους πλαισίου κινήτρων με βασικό στόχο τη δημιουργία νέων ανεξάρτητων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε νεοσύστατες (έως 7 έτη από την ίδρυση) ή σε υπό ίδρυση ανεξάρτητες ΜΜΕ που προτίθενται να πραγματοποιήσουν αρχική επένδυση σε κάποιον από τους επιλέξιμους κλάδους του νόμου.
  • Διάρκεια Υποβολών: Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο παρόν καθεστώς είναι η 19 Οκτωβρίου 2016. Ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών ορίζεται η 20 Δεκεμβρίου 2016.
  • Επιλέξιμες Δαπάνες: α. επενδυτικές δαπάνες σε ενσώματα στοιχεία ενεργητικού, β. επενδυτικές δαπάνες σε άυλα στοιχεία ενεργητικού, γ. το μισθολογικό κόστος των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου υπολογιζόμενο για περίοδο δύο (2) ετών από τη δημιουργία κάθε θέσης. Το ως άνω μισθολογικό κόστος αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη μόνο αυτοτελώς και όχι σε συνδυασμό με τις περιπτώσεις α” ή/και β”.
  • Είδη Ενίσχυσης: Επιχορήγηση (στο 70% των ανώτατων ποσοστών του ΧΠΕ εκτός των Ειδικών Κατηγοριών Ενισχύσεων του άρθρου 12 που δικαιούνται το 100% του ΧΠΕ), Leasing , Φοροαπαλλαγη, Επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης
  • Προϋπολογισμός: Ο συνολικός προϋπολογισμός του παρόντος καθεστώτος για το έτος 2016 ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000.000 ευρώ που αφορούν τα είδη ενίσχυσης της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 50.000.000 ευρώ που αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής.

Leave a comment



Επικοινωνία

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Τηλέφωνο:

2311 243855

Διεύθυνση:

Ηροδότου 4 Πανόραμα Θεσσαλονίκη

Copyright © 2024 Financial Innovation Group